Сирия, която е съюзник на Русия в Близкия изток, обяви

...
Сирия, която е съюзник на Русия в Близкия изток, обяви
Коментари Харесай

Съюзници! Дамаск призна независимостта на двете проруски сепаратистки републики в Източна Украйна

Сирия, която е съдружник на Русия в Близкия изток, разгласи през днешния ден, че признава независимостта на двете проруски сепаратистки републики в Източна Украйна, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че по този начин Сирия е станала първата страна, подхванала такава стъпка, след самата Русия.

" В сходство с общата воля и предпочитание за определяне на връзки във всички области Сирия реши да признае независимостта и суверенитета на Луганската национална република (ЛНР) и на Донецката национална република (ДНР) ", сподели чиновник на сирийското министерство на външните работи, представен от държавната осведомителна организация САНА. Той добави, че Сирия ще влезе в контакт с представители на ДНР и ЛНР, с цел да откри дипломатически връзки с тях.

Това не е първият път, когато Сирия на президента Башар ал Асад признава подкрепяни от Русия сепаратистки територии за самостоятелни страни, напомня Агенция Франс Прес. През 2018 година тя към този момент призна суверенитета на Южна Осетия и Абхазия - две области, отделили се от Грузия.

Сирия на Асад и Москва са съдружници от десетилетия, само че връзките им укрепнаха доста по време на сирийския спор. През 2015 година Русия предприе в Сирия военна интервенция, която обърна хода на войната в интерес на режима в Дамаск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР