Сирия е изпратила днес до ЕС молба за съдействие на

...
Сирия е изпратила днес до ЕС молба за съдействие на
Коментари Харесай

Сирия официално помоли за помощ ЕС заради земетресенията


Сирия е изпратила през днешния ден до Европейски Съюз молба за подпомагане на силите за гражданска отбрана поради земетресенията от началото на седмицата. Това заяви еврокомисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич, предава Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 168
Насърчаваме страните от Европейски Съюз да откликнат, съобщи той на конференция. Ленарчич посочи, че наложените през 2011 година европейски наказания против Сирия не са спънка за осигураяването на помощта.

Санкциите бяха наложени в отговор на жестоките репресии на сирийския режим против цивилното население, в това число с химическо оръжие, и са ориентирани към държавното управление и неговите поддръжници, уточни еврокомисарят. Решително отхвърлям всевъзможни обвинявания, че глобите пречат за доставката на филантропична помощ, добави той.

Ленарчич разясни, че санкциите против Сирия плануват ограничения против 291 лица и 70 организации, на които е натрапен запор на имуществото и възбрана за пътешестване до Европейски Съюз.

Забранени са също износът на съоръжение за Сирия, което може да бъде употребявано за репресии и следене, на петролни произведения, както и търговията със сирийски акции и на предмети от сирийското културно завещание.

Еврокомисарят заяви, че до тази сутрин 20 страни от Европейски Съюз и три страни, участващи в Европейската гражданска отбрана, са обезпечили 36 избавителни екипа за Турция.

По неговите думи Анкара през днешния ден е подала втора молба до Европейски Съюз за подпомагане и чака доставка на палатки, одеяла и отоплителни уреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР