Сириецът, избягал преди седмица от затвора в Стара Загора, е

...
Сириецът, избягал преди седмица от затвора в Стара Загора, е
Коментари Харесай

Затворникът-беглец е брат на каналджията с убитите полицаи в Бургас

Сириецът, избягал преди седмица от пандиза в Стара Загора, е брат на хванатия в Пловдив Масуд Абдо, въртял канал за трафик на мигранти.

Той беше задържан преди 2 месеца при профилирана интервенция на пловдивската полиция. 30-годишният Масуд е бил началник на канала, като прокуратурата даде информация, че по него е минал бургаският рейс, който катастрофира и умъртви двама служители на реда от бранш „ Охранителна полиция ” в Първо РПУ – 31-годишният Йордан Радостинов Илиев, старши служител на реда със 7 години стаж, и 43-годишният Атанас Панайотов Градев, пълководец на поделение, с 18 години стаж в Министерство на вътрешните работи.

Масуд Абдо е сирийски жител, който законно  пребиваваше в България. Сега той е с повдигнато обвиняване и по отношение на него беше взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”, научи TrafficNews.

Междувременно стана ясно, че избягалият пандизчия от Стара Загора, чийто име към момента е незнайно, е роден брат на Масуд. Беглецът Абдо е с една година по-голям от брат си и също е излежавал присъда за трафик на мигранти в затворническото общежитие от открит вид към пандиза.

Той е имал българско поданство, а дни преди да избяга е бил на дело в София, където е схванал, че го грозят още присъди за сходна активност. Вероятно това е претекстът му за бягството. Лишеният от независимост не се е върнал в общежитието, откакто е бил на работа на външен обект.

Той към момента е в неопределеност и е разгласен за общодържавно търсене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР