Сирецът Омар Абдан, управлявал автобуса, който предизвика катастрофата, довела до

...
Сирецът Омар Абдан, управлявал автобуса, който предизвика катастрофата, довела до
Коментари Харесай

Сириецът, убил двамата полицаи при катастрофата в Бургас, е пълнолетен - Темида

Сирецът Омар Абдан, управлявал рейса, който провокира злополуката, довела до гибелта на двамата служители на реда в Бургас, е пълновръстен. Роден е през 2004 година, а не през 2007 година, както твърдеше до момента, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева , като посочи, че информацията е от Интерпол - Сирия.

По думите на Милева данните за възрастта на Омар Абдан са потвърдени и от експертиза, направена у нас. Тя включвала образна диагностика, рентгенови фотоси на ръцете, таза и костите. 

В хода на досъдебното произвеждане се проверява и версията за терористичен акт. Разпитани са към 50 очевидци, назначени са голям брой експертизи, изискана е информация от мобилните оператори в страната.

Двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи - Йордан Илиев, 31 година и Атанас Градев, 43 година, след гонене и при опит да спрат рейс с незаконни мигранти. Шофьорът на рейса не се подчини и опустоши полицейския екип на кръговото кръстовище " Трапезица " в града.

Тогава Омар твърдеше, че е на 15 година, само че, а съдът го остави в ареста. 

След доказване на възрастта на Омар Мохамад Али Абдан обвиняванията към него ще бъдат преквалифицирани. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от 15 година до 20 година зад решетките или затвор до живот.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР