Сирени за опасност от въздушни удари прекъснаха срещата в Тел

...
Сирени за опасност от въздушни удари прекъснаха срещата в Тел
Коментари Харесай

Сирени прекъснаха срещата Блинкен-Нетаняху, двамата се укриха в бункер

Сирени за заплаха от въздушни удари прекъснаха срещата в Тел Авив сред министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, предава английският ефирен канал Sky News, представен от " Фокус ".

Медията оповестява, че двамата са били принудени да се укрият в бункер. Говорител на Държавния департамент удостовери, че изключителната мярка е траяла пет минути, след което двамата са съумели да възобновят диалозите си.

Държавният секретар беседва с Нетаняху и президента Ицхак Херцог за повторно от предишния четвъртък насам, заяви в изказване Държавният департамент във Вашингтон, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

След последната им среща Блинкен пътува до Катар, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Египет, където води диалози с палестинския президент Махмуд Абас, саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман и египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, както и с други публични представители.

На срещата с Нетаняху американският държавен секретар го е уведомил за своите диалози в района, като в това време е получил и настояща информация за ситуацията в Израел, се споделя в изказването на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Блинкен е разискал с Нетаняху и Херцог отбраната на цивилното население и опитите за освобождение на заложниците, държани от " Хамас " в линията Газа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР