Сирени в Киев, украинските сили свалят руски безпилотни самолети

...
Русия предприе шестата си въздушна атака срещу украинската столица този
Коментари Харесай

Русия предприе шестата си въздушна атака срещу украинската столица този месец, но според официални лица всички пристигнали безпилотни самолети са били свалени и по първоначални данни няма щети или жертви.

Съобщението за нападението над Киев във вторник сутринта дойде ден след като Русия предупреди за "строги ответни мерки" след атака с дрон срещу столицата ѝ Москва, намираща се на около 500 км от Украйна.

Русия атакува Киев с произведени в Иран безпилотни самолети "Шахед" и по предварителна информация всички дронове са свалени от системите за противовъздушна отбрана на Украйна, заяви Сергей Попко, ръководител на военната администрация на Киев, в приложението за съобщения "Телеграм".

"Въздушната тревога продължи 3 часа ... Всички въздушни цели бяха открити и унищожени на подхода към Киев", каза той.

"Според информацията към този момент няма жертви или разрушения в столицата."

Киевската областна военна администрация по-рано обяви тревога за нападения с дронове и предупреди жителите да останат в убежища.

Въздушните сили също така издадоха предупреждение за нападения с дронове по южните области Одеса и Николаев, които споделят част от черноморското крайбрежие на Украйна.

В тези области се намира пристанищната инфраструктура, която Москва редовно обстрелва с безпилотни самолети и ракети, след като миналата седмица излезе от споразумението, улесняващо безопасното транспортиране на зърно от Украйна.

>Източник: Архив на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР