Сиренето – в безбройните си разнообразни вариации, е чудо. Опушено,

...
Сиренето – в безбройните си разнообразни вариации, е чудо. Опушено,
Коментари Харесай

Защо не е добре да сервирате сирене направо от хладилника?

Сиренето – в безбройните си разнородни вариации, е знамение.

Опушено, безпрепятствено, кремообразно, миризливо, кристализирано, твърдо, меко...

Светът на сиренето е замайващ гоблен от усети, текстури, консистенции и аромати. Сиренето има място в толкоз доста ястия и в толкоз доста култури. Въпреки че някои типове са по-специфични, може да се каже, че светът на сирената предлага по нещо за всеки (с изключение на веганите и тези с нетърпимост към лактоза, схваща се).

Сервирате фондю от сирена, с цел да посрещнете гостите си? Подреждате някои специфични сирена върху дървена дъска в композиция с плодове? Не сте в въодушевление да готвите и поднасяте сирена с вино и крекери? Има толкоз доста мотиви да заложите на сиренето.

Но доста хора вършат една огромна неточност – вадят сиренето от хладилника и го сервират. Това е изцяло неверен метод, тъй като, както е маркирано във Food & Wine, сиренето би трябвало да се сервира на стайна температура — и, както е изяснено от доста специалисти, на практика всички сирена би трябвало да бъдат извадени от хладилника минимум един час преди сервиране.

Причината е, че студеното сирене постоянно не има сложността, усета и нюансите, които могат да се проявят по-ясно, откакто е на стайна температура.



Защо сиренето със стайна температура има по-добър усет?

Serious Eats разяснява, че „ защото сиренето омеква, неговите мастноразтворими ароматни съединения се усвояват по-добре от нашите вкусови рецептори “, което е друга причина, заради която усетът и привлекателността на сирената със стайна температура са желани пред студените сирена. Един от методите да извършите това е да сложите тензух върху сиренето.



Food Network отбелязва, че времето, през което се сервира сиренето, също е значимо да се вземе поради. Ако това е предястие, предопределено да нажежи небцето, тогава желанието на сиренето е доста друго, в сравнение с в случай че го сервирате след главното ядене.

Въпреки че съвсем всички сирена би трябвало да бъдат сервирани на стайна температура, някои типове са по-подходящи като предястие, до момента в който други е по-подходящо да сервирате преди или след десерт. Имайте поради че някои сирена може да стартират „ да наподобяват мазни “, което демонстрира, че би трябвало да бъдат охладени още веднъж.

Не забравяйте, че някои сирена са всичко друго, само че не и евтини, тъй че е значимо да ги сервирате вярно, с цел да наблегнете качеството и целостта на продукта.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР