Сиренето, макар че поевтиня с 1% през последната седмица, се

...
Сиренето, макар че поевтиня с 1% през последната седмица, се
Коментари Харесай

Три пъти по-скъп от свинското: Цената на кашкавала удря 30 лв. за килограм

Сиренето, въпреки че поевтиня с 1% през последната седмица, се продава на едро по 11,07 лева за кг, а по магазините към този момент рядко може да се откри качествено под 20 лева за кило.

 

Ако изключим олиото, млечните артикули са най-поскъпналите храни в България за последните 20 година Кашкавалът да вземем за пример е коствал на едро 5,15 лева през 1999 година

 

Кравето сирене е поскъпнало 4 пъти за този интервал, също и кравето масло, чиято цена от 70 ст. за 125 грама през 1999 година сега е достигнала 2,72 лева, написа „ 24 часа “. При млечните артикули най-драстичното повишаване се случва през последната една година, тъй като цените на фуражите се подвигнаха доста, а оттова изкупните цени на млякото са към този момент към 2,50 лева за литър.

 

Заради засушаването това лято се налагало потреблението на повече фураж. Ако зимата се окаже тежка, това ще утежни още повече обстановката.

 

През последната седмица пилешкото месо поевтинява с към 1% и се продава на едро приблизително по 5,97 лв. за кг. Захарта е 2,33 лв. за кг в края на седмицата, а брашното пада до 1,32 лева за кг. Оризът поевтинява с 4 стотинки и доближава 2,74 лева Яйцата се продават по 0,30 лева за численост на едро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР