Синя зона. Снимка: Искра.бг Сериозни промени в платеното паркиране в Бургас

...
Синя зона. Снимка: Искра.бг
Сериозни промени в платеното паркиране в Бургас
Коментари Харесай

Огромни промени в платеното паркиране в Бургас. Само през 2023 година има близо 10 000 нови автомобила

Синя зона. Снимка: Искра.бг

Сериозни промени в платеното паркиране в Бургас обмислят да вкарат от локалната администрация. Те бяха показани по време на конгрес, проведен от Общинския съвет, съобщи кореспондент на Искра.бг

Обмисля се въвеждането на нова – алена зона, в идеалния център на морския град . Там паркирането ще бъде лимитирано до три астрономически часа. 

Освен това синята зона ще бъде разширена и ще обхване и ж.к. „ Възраждане “ . Зелената зона , която е към Морската градина, може да стане целогодишна

Синя зона. Снимка: Искра.бг

В началото на форума ръководителят на транспортната комисия към Общинския съвет Евелина Михалева заяви, че единствено през предходната година са били регистрирани близо 9500 нови автомобила в Бургас . В тази цифра не влизат колите на украинските жители, които живеят сега в града, както и тези на хора, които са пристигнали от други обитаеми места, само че не са пререгистрирали своите коли. 

„ Считам, че за следващ път град Бургас ще вкара най-иновативните методики за паркиране, напълно водени в полза на жителите на града “ , уточни ръководителят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев. 

Евелина Михалева и Михаил Хаджиянев. Снимка: Искра.бг

„ Бургас е доста хубав европейски град. Това е моят град и аз желая в него нещата да се случват по най-лесния и приятния метод и животът в него за хората да не бъде под стрес. Но в Бургас, както и в доста други огромни градове, се съобразяваме с към този момент построената мрежа, която е дребна. Организирани са много еднопосочни улици, само че все пак и макар настоящата синя и зелена зона паркоместата са извънредно незадоволителни. Борбата с огромния брой коли в международен мащаб никой не може да я завоюва “ , сподели от своя страна Евелина Михалева. И добави:

„ Не на последно място Бургас е доста атрактивен фестивален град през последните години и по отношение на тези фестивали през летните месеци в града идват доста коли и придвижването и паркирането стават извънредно натоварено. Трябва да създадем престоя на хората по-приятен и нестресиращ. В доста европейски градове има буферни паркинги и по-късно хората се придвижват с градския превоз. Други градове пък са организирали напълно придвижването в централната си част с колела. “

 

В Бургас съгласно Михалева имаме доста добре проведен градски превоз с доста тъкмо разписание. Освен това има целогодишни условия за напредване на колело , само че въпреки всичко очевидно още нещо липсва. 

По време на форума се изрекоха и специалисти по казуса с паркирането. Те показаха доста разнородни европейски и международни практики , измежду които също участва алена зона и мощно ограничаване за навлизането на коли в централните градски елементи. В тях участват и буферни паркинги, както и такива за колела. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР