Синя риба тон с тегло 238 кг беше продадена за

...
Синя риба тон с тегло 238 кг беше продадена за
Коментари Харесай

Гигантска риба тон беше продадена на търг в Токио - цената й наближава най-скъпите жилища в София

Синя риба звук с тегло 238 кг беше продадена за 114,2 милиона йени (788,3 хиляди долара) на първия търг тази година в Токио, присъединяване в който се счита за влиятелно за ресторантьорския бизнес, освен в Япония. Това оповестиха уредниците на търга, написа ТАСС.

Тази риба звук, уловена в региона на северната префектура Аомори, се " класира " на четвърто място по цена за цялата история на сходни търгове в Токио. Това е и първият път за последните четири години, когато синя риба звук се продава за повече от 100 милиона йени на търг.
 В Япония продадоха за $323 хиляди първата за годината риба звук
В Япония продадоха за $323 хиляди първата за годината риба звук

Тя е уловена във водите на Тихия океан

Сред представителите на ресторантьорския бизнес в Япония се счита, че закупуването на главния лот на първия търг за годината ще помогне за сполучливото развиване на бизнеса през годината. Освен това, влиятелната покупка притегля богати клиенти, които се редят на опашка, с цел да опитат ядене с най-скъпата риба.

Преди търговията със скъпи типове риба се организираше на известния пазар Tsukiji. След закриването му, пазарът Toyosu стана място за осъществяване на търга.
 Коя е най-скъпата риба за ястие в света?
Коя е най-скъпата риба за ястие в света?

Когато нещо е по едно и също време рядко и вкусно, то предстоящо е скъпо
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР