Синтетичният растежен хормон се използва за лечение на неадекватен растеж

...
Синтетичният растежен хормон се използва за лечение на неадекватен растеж
Коментари Харесай

Странични ефекти и вреди от хормон на растежа в синтетична форма

Синтетичният растежен хормон се употребява за лекуване на несъответстващ напредък при деца и възрастни. Може да се употребява и за справяне със синдрома на късото черво или мускулната загуба при възрастни. Потенциалните странични резултати и вреди от хормон на растежа в синтетична форма включват болежка в мускулите или ставите, отичане на ръцете и краката и нараснали равнища на холестерол.

Естествено създаден от хипофизната жлеза, човешкия хормон на растежа (HGH) е от решаващо значение за растежа и клетъчната регенерация. Помага за поддържането, построяването и възобновяване на здрава тъкан в мозъка и други органи.

Този хормон може да форсира заздравяването след пострадване и да възвърне мускулната тъкан след подготовка, като по този метод оказва помощ за построяването на мускулна маса, забързва метаболизма и изгаря мазнините.

Той подтиква черния дроб да създава инсулиноподобен протеин, който генерира хрущялни кафези, допринасяйки за растежа на костите и органите, както и за синтеза на мускулен протеин.

Въпреки че хормона на растежа е естествено срещащо се вещество, има и синтетични форми за лекуване или добавки. Въпреки това е значимо да се вземат поради евентуалните вреди от хормон на растежа в синтетична форма, свързани с използването му.

За какво се употребява човешки растежен хормон?

Синтетичният човешки растежен хормон (hGH) се употребява за лекуване на несъответстващ напредък както при деца, по този начин и при възрастни. Може да се употребява и за лекуване на синдром на късо черво или мускулна загуба вследствие на ХИВ или СПИН при възрастни.

Липсата на напредък може да се дължи на разнообразни медицински положения като:

  • ниско тегло при раждане при деца
  • липса на хормон на растежа
  • хронично бъбречно заболяване
  • синдром на Prader-Willi
  • синдром на Търнър
  • недостиг на hGH в резултат на тумори на хипофизата или обвързвано с тях лекуване и болест на мускулна загуба

Инжекциите с хормон на растежа могат да оказват помощ на хора с недостиг за:

  • увеличение на потенциала за упражненията
  • понижаване на телесните мазнини
  • създаване на мускулна маса
  • възстановяване на костната компактност

Терапията с растежен хормон, която включва инжекции на лабораторно създаден HGH, е най-често срещаното лекуване за недостиг на растежен хормон както при възрастни, по този начин и при деца.

Честотата на тези дози варира, варираща от няколко пъти седмично до ежедневни, според от тежестта на недостига. Синтетичният растежен хормон е предопределен да имитира държанието на естествения растежен хормон в тялото и се предписва от доктор.

Целта на лекуването с растежен хормон при възрастни и деца е да възвърне силата, метаболизма и да усъвършенства развиването или формата на тялото. Може да помогне за понижаване на общите телесни мазнини, изключително към корема.

HGH инжекциите могат също по този начин да подобрят силата и толерантността към извършения, да понижат риска от сърдечни болести при тези с недостиг на растежен хормон и доста хора оповестяват за повишение на общото качество на живот.

За какво друго го иползват културистите и спортистите?

Хормон на растежа постоянно се употребява от бодибилдъри и спортисти с вярата да получат по-големи мускули чрез  контролиране на мускулната маса, нараснала сила и нараснала устойчивост. Понякога се употребява дружно с анаболни стероиди за увеличение на мускулната маса и възстановяване на атлетичните достижения.

Някои хора имат вяра, че hGH има свойства срещу стареене, защото естествените равнища на hGH понижават с възрастта. Също по този начин се допуска, че естествено покачва равнищата на тестостерон.

Важно е обаче да се означи, че не всички от тези изгоди са научно потвърдени. Използването на hGH за атлетични цели и цели срещу стареене е предмет на несъгласия заради липса на научни доказателства и евентуалните вреди и странични резултати.

Експертите не препоръчвт потреблението на инжекции с хормон на растежа в синтетична форма за възрастни или деца, в случай че нямат недостиг на растежен хормон.

Форми растежен хормон

Хормона на растежа нормално се ползва посредством интрамускулни инжекции или подкожно.

Онлайн някои компании продават HGH и субстанции, които подтикват производството на HGH като хранителни добавки, потвърждавайки, че оферират същите преимущества като инжекциите. Тези добавки постоянно се назовават освобождаващи човешки растежен хормон и се споделя, че покачват равнищата на hGH в тялото ви заради съставки като аминокиселини.

Въпреки това, няма доказателства, които да допускат, че тези добавки дават същите резултати като инжекция с хормон на растежа. Съществуват и хомеопатични медикаменти, съдържащи човешки растежен хормон, само че за тях също липсват доказателства.

Какви са страничните резултати?

Употребата на hGH може да бъде съпроводена от разнообразни странични резултати. Тези странични резултати могат да зародят както при предписаните, по този начин и при противозаконните форми на hGH, защото наличието е изцяло незнайно или контролирано.

Възрастните хора може да са по-податливи на тези нежелани реакции, в сравнение с по-младите. 

Прекомерното инжектиране на hGH може да докара до евентуални странични резултати като:

  • Болка в нервите, мускулите или ставите
  • Умора, безсилие
  • Промени в настроението
  • Усещане за изтръпнала кожа
  • Подуване на ръцете и краката заради задържане на течности (оток)
  • Повишени равнища на холестерол
  • Повишен риск от сърдечни болести и диабет
  • Растеж на ракови тумори
  • Разширяване на чертите на лицето, ръцете и краката (акромегалия)
  • Синдром на карпалния тунел
  • Разширено сърце
  • Хипогликемия
  • Увреждане на черния дроб
  • Увеличени гърди при мъжете (гинекомастия)

Заключение

Хормон на растежа в синтетична форма би трябвало да се ползва с нараснало внимание. Препоръчително е да употребявате единствено хормон на растежа, който е постановен от медицински експерт. Редовните прегледи при доктор, до момента в който приемате това лекарство, са от значително значение.

Обърнете особено внимание на това по какъв начин тялото ви реагира и докладвайте за всички негативни странични резултати. Ако задачата ви е да подобрите физиката си или да подобрите здравето си, само че нямате диагностициран недостиг на растежен хормон, може да желаете да проучите различни способи.

Приемането на добавки и храна за повишаване на мускулна маса, поддържането на постоянна рутинна подготовка и привички за здравословен метод на живот могат доста да подобрят физиката ви, като също ще подобрят цялостното ви здраве и благоденствие.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР