Синсинати. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев изнесе вчера лекция

...
Синсинати. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев изнесе вчера лекция
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев изнесе лекция в университета на Синсинати

Синсинати. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев изнесе през вчерашния ден лекция в градския университет на Синсинати на тематика " Приоритетите на България по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Пред американските студенти Георг Георгиев посочи, че за страната ни Председателството съставлява предизвикателство и отговорност, тъй като в този интервал предстоят доста значими решения, които касаят бъдещето на Общността като Брекзит. " Нашата страна се причисли към Съюза преди 10 години, а през днешния ден към този момент можем да участваме във образуването на политиките му в основни сфери като стопанска система и финанси, миграция, сигурност и енергетика ", акцентира заместник-министър Георгиев.
В ревюто си българският заместник-министър подчертава на трите съществени стълба в програмата на Българското председателство: непоклатимост, сигурност и взаимност. Той акцентира, че страната ни интензивно работи за реализиране на консенсус по значими общоевропейски въпроси, по-голяма конкурентноспособност и опазване на кохезионната политика на Съюза. " Един от целите, за който българското държавно управление влага доста сила, е европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани. Всички ние би трябвало да разберем, че инвестицията в сигурността и просперитета на този район е инвестиция в цялостния европейски план. Нашето мото е " Съединението прави силата ". Правим всичко, с цел да допринесем за европейската сигурност и единност ", сподели още Георгиев пред младата публика.
Заместник-министър Георг Горгиев беседва и с представители на българската академична общественост, които работят в университета на Синсинати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР