Синовете на убития журналист Джамал Хашоги отправиха емоционален призив за

...
Синовете на убития журналист Джамал Хашоги отправиха емоционален призив за
Коментари Харесай

Синовете на Джамал Хашоги поискаха трупа на баща си

Синовете на убития публицист Джамал Хашоги насочиха прочувствен апел за връщането на тялото на татко им. Това стана ясно от първото изявление на Абдула и Салах Хашоги за CNN. Те приказваха за първи път, откогато татко им беше погубен в саудитското консулство в Истанбул преди месец.

Салах и Абдула Хашоги, определиха баща си като " смел и прям ", заявиха, че са преживели седмици мъки и несигурност след изчезването и смъртта му.
" Наистина се надявам, че всичко, което се случи, не е било болезнено за него, или да е било бързо, или той да е имал спокойна смърт ", каза Абдула Хашоги.
Властите в Турция - които казват, че Джамал Хашоги е бил убит от спецотряд, изпратен от Рияд - все още търсят останките на журналиста. По-рано тази седмица главната прокуратура каза, че тялото на журналиоста е разчленено, след като е бил удушен, докато Washington Post съобщи, че следователите са изследвали теорията, че тялото е разтворено в киселина.
Източник, близък до Саудитския кралски дворец, отрече всякаква информация за местонахождението на тялото.
Без тялото на баща си, братята казват, че семейството им не е в състояние да скърби или да го оплаче.
" Всичко, което искаме в момента, е да го погребем в гробището " Ал Баки " в Медина, където почиват други членове от семейството му ", каза Салах Кашоги.
Той е получил уверения от крал Салман, че убийците на баща му ще бъдат изправени пред съда. " Джамал Хашоги никога не е бил дисидент. Той вярваше в монархията, която пази единството на страната. И вярваше в извършващите се промени ", каза Сашах Хашоги.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР