Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология с искане

...
Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология с искане
Коментари Харесай

Напрежение в НИМХ: Синоптици настояват за по-високи заплати

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология с искане за по-високи заплати. Те не са получавали нарастване от две години и споделят, че са подготвени да стачкуват, в случай че не се намерят пари за повдигане на възнагражденията им.

Ралена Илиева стартира работа в Национален институт по метеорология и хидрология още като студент. Казва обаче, че заплатата, която получава, е извънредно незадоволителна.

Най-предпочитаната компетентност е анестезиологията

„ Все по-често ми се постанова да си задавам въпроса - " Струваше ли си? ". Работя влиятелна работа, само че в последна сметка не мога да вързвам двата края поради ниските заплати “, изясни тя.

От Института споделят, че минималната заплата на експерт с просветителна степен „ магистър “ е 1050 лв. бруто.

За последните три месеца на 2023 година междинното възнаграждение е 2123 лева

„ Ние се борим да стане 1500 лв.. Искаме да бъдат обвързани с размера на минималната работна заплата тези хонорари, както и възнагражденията на университетския състав да бъдат обвързани със междинното брутно заплащане “, акцентира Анастасия Кирилова от Национален институт по метеорология и хидрология.

В позиция до bTV от екоминистерството, в чийто състав е Националният институт по метеорология и хидрология, оповестиха, че до края на март се чака средствата от бюджета за 2024 година да бъдат разпределени към организациите в неговата система.

Хората в част от дребните общини получават доста по-високи междинни заплати от тези, живеещи в столицата

Министерство на околната среда и водите е показало на Министерство на финансите казусът с ниското възнаграждение в системата си и е отправено искане за спомагателни разноски за личен състав, в това число и 4,1 млн. лв. за покачване на заплатите в Националния институт по метеорология и хидрология, акцентират от Министерство на околната среда и водите.

Ако се стигне до митинг, работният развой ще продължи, защото касае Националната сигурност, безапелационни са синоптиците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР