Синоптиците излизат на предупредителен митинг протест на 21 юни от

...
Синоптиците излизат на предупредителен митинг протест на 21 юни от
Коментари Харесай

Синоптиците излизат на протест заради недостиг на пари

Синоптиците излизат на сигнален протест митинг на 21 юни от 9 до 10:30 ч.

Метеоролозите декларират, че " ще стачкуват против целенасочения опит на управителните органи на Българска академия на науките да унищожават активността на Национален институт по метеорология и хидрология като Национална хидрометеорологична работа на България, като ни оставят без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите ни ".

От Национален институт по метеорология и хидрология п желаят " заместник-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от създадените и наложени от него критерии за систематизиране на бюджетната дотация на Българска академия на науките за 2018 година и да се отдръпна от управлението на Българска академия на науките ".

Те упорстват също управителните органи на Българска академия на науките да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените от страната средства за 2018 година и в период до 2 юли 2018 година да дават на Национален институт по метеорология и хидрология недостигащите 1 145 000 лева за обезпечаване на активността му като Национална хидрометеорологична работа на България през 2018 година от наличните средства в партида " Развитие " на Българска академия на науките, се показва в обръщението.

От Национален институт по метеорология и хидрология п се обръщат и към Народното събрание с молба незабавно да направи нужните промени в Закона, с цел да е невероятно в бъдеще средствата от държавния бюджет, предопределени за Национален институт по метеорология и хидрология, да се преразпределят от управителни органи на Българска академия на науките.

" Не желаем повече да бъдем употребявани като " рекетьор " против българското държавно управление, декларират от Национален институт по метеорология и хидрология п.

Синоптиците осведомят, че в случай че до 9 юли 2018 година не бъдат изпълнени настояванията им, Национален институт по метеорология и хидрология ще прекрати осъществяването на националните си и интернационалните отговорности като Национална хидрометеорологична работа на България заради привършване на предоставените средства.

Ще изпълняваме единствено активността си обвързвана с научни проучвания, декларират метеоролозите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР