Синоптикът на Нова Тв Ники Василковски попари мераците на българите

...
Синоптикът на Нова Тв Ники Василковски попари мераците на българите
Коментари Харесай

Идва люта зима и първи снеговалежи съвсем скоро

Синоптикът на Нова Тв Ники Василковски попари мераците на българите за още дни, цялостни със слънце и високи температури. 

Пред Виктор Николаев и Мира Иванова той изясни, че от вторник-сряда в страната ни ще нахлува арктически мраз, а другата седмица ни чака към този момент и първият сняг в по-ниските региони. 

" Първо времето ще се скапе в Източна и в Северна България, където ще се усети спадът на температурите и тези дни стартират превалявания от дъжд ", изясни той. 

Ето и цялостната прогноза на Василковски:

Седмицата стартира със относително топло за сезона време. Температурите в понеделник следобяд ще са в интервала 17-22 градуса. В часовете до обяд видимостта ще бъде намалена поради мъгли на доста места в равнинната част на страната.

Денят обаче ще е безоблачен до обяд. След това следва последователно заоблачаване от запад, което ще обхване цяла България.

Превалявания се чакат по-късно следобяд в регионите на Северозапад. 

Вторник и сряда от север ще нахлува леден въздух. Фронтът с превалявания ще засегне най-много източната половина на страната във втория ден на тази седмица.

В сряда валежите ще са незначителни и то единствено на изолирани места.

 От четвъртък до съвсем до края на седмицата ни чака ветровито есенно време с мъгли и температури заран, на доста места близки до нулата. В следобедните часове слънцето ще се демонстрира, само че  термометрите ще се двоумят сред 10 и най-много 15-16 градуса в обичайно най-топлите региони.

Около 15 ноември моделите за прогнозиране чертаят сюжет с мощен транспорт на леден арктически въздух от север към Балканите, който при започване на идната седмица ще се комбинира с влага от Средиземноморието.

Ако това се случи, следва конюнктура с напоителни превалявания от дъжд и сняг съвсем в цялата страна, написа Блиц.
  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР