Синоптикът на Нова телевизия Николай Василковски даде своята прогноза за

...
Синоптикът на Нова телевизия Николай Василковски даде своята прогноза за
Коментари Харесай

Ники Василковски: Температурите удрят 35 градуса до дни

Синоптикът на " Нова телевизия " Николай Василковски даде своята прогноза за времето в идващите 14 дни.

" По отношение на температурите виждаме доста внезапно стопляне, което ще стартира при започване на юни, или най-малко моделите го дават, че ще продължи най-малко до 10 юни. Температурите, които в някои от тези начални дни - от 1 до 10 юни, ще доближат до 35 градуса, може и малко от горната страна, което си е много висока температура. Бих споделил първа топла вълна за този сезон. Трябва да отбележим, че юни месец стартира и метеорологичното лято, тъй че тези температури въпреки всичко са летни. Днес, на следващия ден и до сряда, ще е с чувство за малко по-прохладно време и с преваляванията, които минават. Има интервал от вторник до четвъртък, малко по-интензивна гръмотевична интензивност. Във вторник ще са малко по-локални, а в сряда и четвъртък съвсем над цялата страна. Отново на облак. В избрани зони на страната ще създадат каквото вършат. Ще паднат градушки, само че температурите не са толкоз височки, че да са едри градушки.

През юни месец виждаме, че в много от дните  в първата десетдневка има гръмотевична интензивност, има капацитет за градушки.

От няколко месеца насам прогнозата е за много горещо лято. Това го демонстрират съвсем всички метеорологични модели, които са за дълготраен взор върху времето. Най-вероятно ще има върхове. Факт е, че от 1 юни в нашите географски ширини отчитаме първата топла вълна ", сподели той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР