Синоптичката на БТВ Натали Трифонова разкри какво ще бъде времето

...
Синоптичката на БТВ Натали Трифонова разкри какво ще бъде времето
Коментари Харесай

Натали Трифонова предупреди за много дъжд в тези шест области

Синоптичката на БТВ Натали Трифонова разкри какво ще бъде времето в идващите дни.

" Валежната зона последователно ще се реалокира на изток в идващите часове и през нощта тук-там в Централна и Източна България ще паднат обилни количества дъжд и ще има гръмотевични стихии. В шест области от Източна България са оповестени предизвестия от първа степен - Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Утре заран към момента ще вали на изток, само че преваляванията там бързо ще спрат. Около и след обяд ще вали в югозападната част на страната. Ще остане прохладно с сдържан, а в Дунавската низина мощен, северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух и температурите следобяд ще бъдат сред 13 и 18 градуса. В София се чакат към 13 градуса.

В планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, а над 1300 метра височина дъждът ще минава в сняг. Вятърът в планината ще бъде сдържан от запад-северозапад. Температурата на 1200 метра височина ще бъде към 7 градуса, а на 2000 метра - към минус 1.

И в петък ни чака по-често облачно време. Ще вали по-слабо и на по-малко места, основно в Южна България. Вятърът тогава ще отслабне.

В нощта против събота преваляванията още веднъж ще се засилват и вятърът отново ще се усили.

В съботния ден ще продължи да вали интензивно в Източна България.

До сутринта в неделя преваляванията в множеството региони ще спрат. Сутринта ще бъде студено, а дневните температури в неделния ден ще се покачат с към 3-4 градуса. По-късно денем облачността още веднъж ще се усили и към и след обяд чакаме да превали и прегърми.

В понеделник - прохладно, с променлива облачност и краткотрайни превалявания тук-там ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР