Синоптичката на БТВ Натали Трифонова обяви прогнозата за времето в

...
Синоптичката на БТВ Натали Трифонова обяви прогнозата за времето в
Коментари Харесай

Натали Трифонова: Сняг на някои места утре

Синоптичката на БТВ Натали Трифонова разгласи прогнозата за времето в идващите дни.

" Тази вечер ще бъде облачно, тук-там с превалявания от дъжд, само че към този момент по-слаби. След среднощ и в утринните часове обаче на обособени места в Предбалкана е допустимо дъждът краткотрайно да премине в сняг.

Утре денят ще стартира с температури сред 0 и 5 градуса, в София ще бъде към 2. Още преди обяд преваляванията ще стопират, а следобяд и облачността ще понижава.

Максимални температури на следващия ден най-вече сред 5 и 10 градуса. В София следобяд се чакат към 7 градуса. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който вечерта ще стихва.

В планините ще бъде облачно с превалявания най-вече от сняг. Само в ниското ще вали дъжд. До вечерта обаче в множеството региони ще спре да вали. Вятърът в планината ще бъде сдържан от север-северозапад. Температурата на 1200 метра височина ще бъде към 2-3 градуса, а на 2000 м - минус 2-3.

През уикенда е малко евентуално да превали, повече слънце ще има в неделния ден. Тогава ще бъде и по-топло с температури в страната сред 12 и 17 градуса. В първите дни на идната седмица стоплянето ще продължи. В понеделник в цялата страна температурите ще бъдат над 15 градуса, а в някои обитаеми места - до 20-22 градуса. Ще бъде обаче най-вече облачно и отново ще стартират превалявания от дъжд, които в нощта против вторник ще преминат през цялата страна ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР