Синодът на Гръцката православна църква обвини Българската православна църква, че

...
Синодът на Гръцката православна църква обвини Българската православна църква, че
Коментари Харесай

Гръцката църква скочи срещу българската

Синодът на Гръцката православна черква упрекна Българската православна черква, че нарушава канона. Това стана поради молбата на Македонската черква до българския синод да спомага за повдигане на схизмата, заяви организация МИА, базирайки се на гръцкия уебсайт „ Ромфеа “.

От там показва своето безпокойствие от обстоятелството, че по този метод Българската православна черква се намесва в юрисдикцията на друга православна черква - Сръбската.

Това е деяние, което опонира на канона и традициите на църквата, подценява водещата роля на Вселенската патриаршия и може би е начало на сложен процес на събитията, счита гръцкият синод.

„ Българската патриаршия да възвърне евхаристийното общение с Македонската архиепископия, а тя ще признае Българската православна черква като Майка Църква “, гласи писмо, признато от Светия синод на Македонската черква на 9 ноември, адресирано до Светия синод на Българската черква.

Впоследствие Светият синод единомислещо реши да спомага за установяването на канонически статут на Македонската православна черква, т.е., Българската православна черква да стане "майка " на македонската черква, оповестиха от Българската патриаршия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР