Синият лидер Румен Христов заяви, че СДС може да предложи

...
Синият лидер Румен Христов заяви, че СДС може да предложи
Коментари Харесай

СДС иска Сашо Йорданов в Брюксел и 2-ма министри при ротацията

Синият водач Румен Христов съобщи, че Съюз на демократичните сили може да предложи министри на земеделието и на стопанската система след ротацията на 6 март в кабинета " Габриел ". Той съобщи, че ще имат оферти и за претенденти в евролистата и посочи, че евродепутатът Александър Йорданов е тяхна номинация.



По мотив вчерашното изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, че офанзивите против президента Румен Радев се дължали на отхвърли му да взе участие в „ сглобката ”, водачът на Съюз на демократичните сили посочи разликите сред президента и ръководещата коалиция.

„ Аз не съм чувал за оферти. Може ли да си помислим, че президентът Румен Радев ще взе участие по някакъв метод в „ сглобката ”? Първо, пълномощията му по Конституция не разрешават това и второ – ние сме на диаметрално противоположни позиции ”, каза Христов.

Той разказа обстановката по-скоро като „ война сред институциите ”, а не толкоз сред персони.

Румен Христов счита, че поръчката на президента за различна политическа мощ ще бъде следващата проруска партия, която ще се бори за проруския електорат в България.

„ Евроатлантическото болшинство, проевропейските хора и болшинството в Народното събрание сме задоволителни, с цел да вървим по пътя, определен преди доста години ”, съобщи Румен Христов.

Запитан за „ касички ” в президентството, той сподели: „ Няма пушек без огън. Имаше сигнали за напън върху бизнеса по време на служебните държавни управления ”. Христов чака инспекциите на прокуратурата да изяснят дали има нередности.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР