Сините сливи са незаменим помощник, ако искаме да отслабнем, тъй

...
Сините сливи са незаменим помощник, ако искаме да отслабнем, тъй
Коментари Харесай

Сините сливи - незаменими при отслабване

Сините сливи са незаместим асистент, в случай че желаеме да отслабнем, защото доста сполучливо отстраняват възприятието за апетит.

Хората, които са на диета, нормално биват съветвани да не употребяват сушените плодове, тъй като съдържат доста захар. Но опити, извършени от учени в университета в Ливърпул, потвърдили, че консумирането на сини сливи води до загубата на повече килограми спрямо контролната група, която не ги присъединила в менюто си.
Това се дължи на обстоятелството, че фибрите, съдържащи се в този плод, оказват помощ на спазващите диета да не усещат чувството за апетит в стомаха си.

Ливърпулският екип, воден от професор Джейсън Халфорд, провел опити със 100 пациенти от мъжки и женски пол с наднормено тегло, подложени на хранителен режим. На мъжете били давани по 170 грама сушени сини сливи на ден, а на дамите - по 140 грама, което прави сред 15 и 12 бройки. И двете групи отслабнали по 1,8 кг и 2,5 сантиметра от талията си след три месеца.

Специалистите акцентират, че високото наличие на захари при сините сливи се компенсира от потискащия им резултат върху апетита.

Обикновено диетолозите не предлагат да се употребяват повече от 30 грама сушени плодове на ден. Джейсън Халфорд е на мнение, че сходен резултат при намаляване могат да имат и стафидите.
 Thinkstock
"Един от най-големите проблеми при диетата е гладът ", споделя Халфорд. "Новото проучване не твърди, че можем да отслабнем като с магическа пръчица, в случай че похапваме сини сливи, само че пък потвърждава, че те могат сполучливо да се включат в диетичното меню ", изяснява още експертът.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР