Сингапур измести Хонконг от позицията на водещ финансов център в

...
Сингапур измести Хонконг от позицията на водещ финансов център в
Коментари Харесай

Кои са най-големите финансови центрове в света

Сингапур измести Хонконг от позицията на водещ финансов център в Азия в международната ранглиста, в която Ню Йорк и Лондон са си запазили надлежно първото и второто място , заяви Франс прес.

Сингапур се е изкачил с три места нагоре, достигайки до третата позиция в последния 6-месечен показател на Глобалните финансови центрове (GFCI), който прави оценка конкурентоспособността на 119 огромни финансови центрове по света.

Хонконг ползва от над две години и половина по-мека версия на китайската тактика за " нулев " Covid със прецизни здравни ограничения и наложителна карантина в хотел на чужденци. Това коства на специфичния административен регион на Китай лидерската позиция на водещ финансов център в Азия, потопи го в икономическа рецесия и форсира процеса на " приключване на мозъци " към съперниците в района.

За сметка на това, Сингапур подвигна рестриктивните мерки и още веднъж отвори границите си при започване на годината, приемайки, че пандемията от Covid към този момент има ендемичен темперамент.

В малко официално съобщение по отношение на посочената ранглиста, хонконгското държавно управление означи, че е постигнало по-добър резултат спрямо предходната година. " Продължаваме да се вслушваме в мненията и да демонстрираме увереност в провеждането на промени, целящи да консолидират и укрепят финансовия пазар в Хонконг и ролята ни на интернационален финансов център ", се показва в изказването на държавното управление. В него не се загатва Covid и наложените ограничавания против разпространяването му.

На четвърто място в класацията на най-големите финансови центрове в света се подрежда Сан Франциско, който се изкачва с две места нагоре. Следващите 4 места в класацията заемат: Шанхай, (блокиран при започване на годината поради рестриктивните мерки за коронавируса), Лос Анджелис, Пекин и Шънчжън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР