Синдромът на сухото око е хронично и обикновено прогресиращо заболяване.

...
Синдромът на сухото око е хронично и обикновено прогресиращо заболяване.
Коментари Харесай

6 лесни начина да се отървете от синдрома на сухото око

Синдромът на сухото око е хронично и нормално прогресиращо заболяване. Лечението се преценява с съответното положение и  повода за появяването му, само че в доста случаи простите средства могат да оказват помощ за облекчение на признаците. Използват се   специфични капки, топли компреси и по-често намигване, по рекомендация на специалистите.

1.       Капки

Ако усетите очите си сухи заради постоянно потребление на компютър, четене и други сходни аргументи, тогава можете да се справите с това благодарение на специфични овлажняващи капки. Обикновено офталмолозите дават медикаменти за изкуствено предизвикателство на сълзи.

2.       Топли компреси

Това е различен сполучлив метод за справяне със положението. Въпреки това, с цел да работи този способ, е належащо да се вършат такива компреси два пъти дневно, като температурата им би трябвало да бъде към 40 градуса. Нужно е компресът да се държи на очите най-малко 10 минути.

3.       Мигайте по-често

Според изследванията, хората нормално мигат много по-рядко, когато гледат компютърен екран, смарт телефон или друга джаджа. Специалистите поучават да положите старания и не забравяйте да мигате постоянно, когато използвате  електронни устройства. Добре е и от време на време да притискате клепачите компактно за няколко секунди, тъй че очите да имат време да се покрият с нов пласт слъзна течност.

4.       Цялостно премахване на грима

Гримът е кадърен да аргументи задръстване на слъзните жлези в основата на миглите ви, което води до дисфункция и сухота в очите. В края на деня отстранете доста добре целия грим от клепачите и миглите, поучават специалистите.

5.       Овлажнител

Сухият въздух в пространствата, изключително през зимата, се отразява неподходящо на положението на очите. За да се избегнат сходни проблеми, офталмолозите поучават да употребявате специфични овлажнители. В краен случай е подобаващ даже обикновен буркан, цялостен с вода, който се поставя на масата или пода.

6.       Редовна отмора

Докато работите на компютър, понякога правете отмора на очите. Експертите предлагат да отделяте очи от монитора на всеки 20 минути и да гледате обекти, които са на минимум 3 метра разстояние, за 20 секунди.

Ако стоите доста време пред компютъра, очите няма по какъв начин да не се уморят. Смята се, че такова натоварване може да повлияе отрицателно на зрителната заостреност и да повреди очите ви с времето.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР