Синдрома на хроничната умора (СХУ) или миалгичния енцефаломиелит (МЕ) е

...
Синдрома на хроничната умора (СХУ) или миалгичния енцефаломиелит (МЕ) е
Коментари Харесай

Учени направи сензационно откритие: Разбиха най-големия мит за хроничната умора!

Синдрома на хроничната отмалялост (СХУ) или миалгичния енцефаломиелит (МЕ) е едно от най-мистериозните болестни положение в модерната медицина. Засяга към 2.6% от популацията на планетата и от време на време доближава до такива крайности, че страдащите не могат да работят и учат.

В продължение на десетилетия учените се опитваха да намерят същинската причина за синдрома, като за дълъг интервал от време доста учени просто одобряваха, скептично, че “няма такава същинска болест ”, написа Science Alert.

Но предходната година на тази догадка бе комплициран финален край, откакто учени от Австралия за първи път свързаха синдрома на хроничната отмалялост с с повреден клетъчен рецептор в имунните кафези, написа Блиц.

“Това изобретение е доста добра вест за всички заболели от това публикувано положение, значително тъй като позволява подозренията и разногласието към природата на заболяването. Вече е ясно, че това е напълно действителна болест, а не самовнушение, и тази изясненост отваря на практика пътища за работа по разрешаването на казуса ”, разяснява Лиан Енох, научния министър на Куинсленд, чието министерство е финансирало проучването на учените.

“СХУ и Ме са печално известни като извънредно сложни за диагностициране, като страдащите от тях постоянно живеят в продължение на доста години, без да получават нужните грижа и лекуване ”, добавя тя. Резултатите от проучването освен демонстрират същинската причина за казуса, а точно повредения клетъчен рецептор, само че и дават ясна цел за създаване на съответно лекуване.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР