Синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова обявиха вчера,

...
Синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова обявиха вчера,
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ връщат по-малко пари от наличните в банката преди затварянето й /документи/

Синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова оповестиха през вчерашния ден, че от през днешния ден стартира изплащането на суми от първата частична сметка за систематизиране на признати вземания към КТБ АД (н). Това по принцип е добра вест, тъй като доста хора я чакат. Лошата вест обаче е в сумата, която е се разпределя - 570 млн. лв..
От последния доклад на КТБ преди да бъде затворена банката е явно, че в нея има 518 милиона лв., както и вземания от банки в размер на 131 милиона лв. или общо парични средства за близо 650 милиона лв.. Въпросът е какво в действителност са събрали синдиците? Ако въобще са събрали нещо къде е то?

„ Изплащането на сумите от първата частична сметка се прави посредством клоновата мрежа на „ УниКредит Булбанк” АД, като таксите и комисионите за осъществяваните интервенции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са според цената за таксите и комисионите на „ УниКредит Булбанк” АД. “, показват още синдиците на КТБ в обявлението си. Това звучи много преференциално за обслужващата банка, тъй като става въпрос за приемане на надгарантирани суми, т.е. над 196 000 лева

От обявлението на синдиците излиза наяве още, че частичната сметка е направена в осъществяване на наредбата на Закона за банковата неплатежоспособност и е утвърдена от

Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Това значи, че във Фонда са наясно, че синдиците не са събрали средства, както и че са изхарчени даже средства от наличните преди затварянето на банката.

Още през 2016 година бяха отправени редица въпроси както към министъра на финансите Владислав Горанов, по този начин и към тогавашния началник на Фонда Радослав Миленков тъкмо за изчезналите пари в КТБ.

От обществените документи се вижда, че в салдото на банката към 31.03.2015 година, КТБ има пари по сметка в размер на 518 милиона лв., както и вземания от банки в размер на 131 милиона лв. или общо парични средства за близо 650 милиона лв.. Точно след две години, през февруари 2017 година синдиците разгласяват първата частична сметка за систематизиране. Тя е за 570 милиона лв. или с 80 милиона лв. по-малко.

.

Това надалеч не е единственият проблем на синдиците на КТБ. Ако си спомняте напълно скоро стана ясно, че две компании – „ Арда Строй “ и „ Аполо Инженеринг “ мистериозно се появяват като първи и втори заемодател на банката и щяха да получат над 12 милиона лв.. За сагата с подправянето на документи за тези суми неведнъж сигнализираха някогашни админи на банката, само че прокуратурата, синдиците, Фонда, Министерството на финансите и всички способени органи настойчиво се правеха че виждат и не чуват. Вероятно тъй като и двете компании са свързани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Всичко за сагата може да видите ТУК, ТУК, ТУК и ТУК

Като похлупак на всички отводи някогашните админи демонстрираха и фалшифицираните им подписи, които явно са безусловно идентични върху два нямащи нищо общо документа.

Вижте ги сами: Това са последни страници от договорите за залог на Арда Строй и Аполо Инженеринг. Двата подписа на и. д. Христов и Панталеев са „ откраднати “ от едно място и са сложени и на двата контракта. Никой в никакъв случай не е виждал документите в оригинал, макар, че бяха поискани и от съда. Бившите админи на банката не престават да настояват, че няма по какъв начин, двамата шефове да са се разписали по един и същи метод върху два документа през повече от два месеца. Вижда се с просто око, че става дума за имитация. Договорите са с дати 05.04.2014 година и 07.06.2014 година и забележете – това са съботни дни!

.
Екип Фрог Нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР