Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват за спешна среща с вицепремиера

...
Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват за спешна среща с вицепремиера
Коментари Харесай

Синдикатите във ВМЗ искат обяснение от Нинова за смяната на директорския борд

Синдикатите във ВМЗ Сопот упорстват за незабавна среща с вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Днес те се събраха на съвещание поради неочакваната промяна на борда на шефовете на предприятието.

След срещата организациите на КНСБ и „ Подкрепа “ в оръжейницата оповестиха, че изпращат писмо до Нинова, в което желаят тя да пристигна на място и да изясни какви са претекстовете за рокадата.

" Обезпокоени сме за бъдещето на ВМЗ ", сподели пред медиите Мария Лалова от синдикалната конструкция на КНСБ. Красимир Цветков от „ Подкрепа “ добави: " Като принципал на ВМЗ и Държавната консолидaционна компaния, дано пристигна и да изясни претекстовете за промяната в борда на шефовете ".

В петък министър Нинова разгласи, че ВМЗ-Сопот е отказало да заплати дял на страната и е почнало да разпродава обособени елементи, а за три месеца от облага над 3 млн. лева се е стигнало до загуба от 1 млн. лева Днес Съветът на шефовете на ВМЗ опроверга претекстовете на вицепремиера.

И двете синдикални организации упорстват за среща с Корнелия Нинова до края на утрешния ден. При отвод декларират, че ще подхващат нужните дейности за отбрана правата и ползите им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР