Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват работниците да получат увеличение на

...
Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват работниците да получат увеличение на
Коментари Харесай

Синдикати искат увеличение на заплатите във ВМЗ-Сопот

Синдикатите във ВМЗ " Сопот " упорстват служащите да получат нарастване на заплатите си. В писмо до медиите от КНСБ и КТ " Подкрепа " във ВМЗ Сопот ЕАД напомнят, че са поискали среща с икономическия министър Корнелия Нинова за промяната на управлението на сдружението, която е непредвидена и тормози работещите.

" Работниците и чиновниците, над 3500 души, са обезпокоени за бъдещето на сдружението за работните места и заплатите си, тъй като с предходния мениджърски екип, една част от който бе назначен от министър Нинова - изпълнителният шеф Иван Стоенчев, бяха извършени договаряния за нарастване от 01.06.2022 година на приходите на всеки един служащ на ВМЗ Сопот ЕАД ", се споделя в писмото.

Те прецизират, че покачването на заплатите е контрактувано с 200 лева щатно нарастване на всеки служащ, експерт и чиновник.

Отделно всеки работещ в сдружението да получава и 200 лева месечно под формата на ваучер за храна, което да се включи в КТД.

Синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа ", отчитайки инфлационните процеси в страната и ниското равнище на приходите на работещите във ВМЗ, упорстват министър Нинова персонално да подсигуряват пред колектива, че тези претенции на КНСБ и КТ " Подкрепа " ще се изпълнят.

Междувременно служащите във ВМЗ Сопот излизат на митинг на следващия ден. Решението бе взето от Изпълнителните препоръки на двата синдиката. В 12:15 часа служащите и чиновниците ще изоставен цеховете, с цел да слагат своите претенции и терзания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР