Синдикатите в МВР обявиха протестна готовност и настояват за най-малко

...
Синдикатите в МВР обявиха протестна готовност и настояват за най-малко
Коментари Харесай

МВР готви национален протест заради „поредна гавра“

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи оповестиха протестна подготвеност и упорстват за минимум 10% нарастване на заплатите през тази година. Още на следващия ден стартират демонстрации на чиновниците, а те могат да прераснат в Национален митинг , в случай че настояванията им не бъдат чути.

„ С поддръжката, дадена от Министерски съвет на по този начин оферти бюджет, ставаме очевидци на следващата подигравка със чиновниците в Министерство на вътрешните работи и съществено подценяване освен на тяхната работа, само че и на риска, на който са подложени. Само през предходната година седем служителя на реда изгубиха живота си, изпълнявайки служебните си отговорности “ , пишат от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Те припомнят още, че плановете на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници , което натоварва в допълнение работещите. Изброени са още задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение , неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми.

Синдикалната федерация на чиновниците упорства за смяна в по този начин направения бюджет , посредством приемане нарастване на главните заплати с най-малко 10% във ведомството, като се надява да се намерят виновни народни представители от парламентарните партии и обединения, които да внесат съответното предложение при разглеждането на плана в отрасловата комисия и пленарно съвещание в Народно събрание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР