Синдикатите се видяха с Борисов и призоваха медицинските сестри да

...
Синдикатите се видяха с Борисов и призоваха медицинските сестри да
Коментари Харесай

Ананиев ще учи шефове на болници как да вдигнат заплатите на сестрите

Синдикатите се видяха с Борисов и приканиха медицинските сестри да не стачкуват.

Здравният министър Кирил Ананиев ще учи шефовете на лечебни заведения по какъв начин да разпределят вярно парите на лечебните заведения си, с цел да могат да усилят заплатите на медицинските сестри, акушерките и санитарите.

Той предложения шефовете на лечебни заведения на среща, с цел да им помогне да си разпределят вярно парите.

Здравният министър направи апела си след среща със синдикатите при премиера Бойко Борисов поради проведения за на следващия ден митинг на медицински сестри и акушерки с искане за по-високи заплати.

Дори дребните общински лечебни заведения могат да усилят заплатите на сестрите с отпуснатите им в допълнение 30 млн. лева, изясни Ананиев след срещата.

На доста места обаче заплатите си държали ниски, а доста по-големи суми се давали като в допълнение материално стимулиране, добави той.

Призиви към медицинските сестри да ни стачкуват насочиха КНСБ, КТ " Подкрепа " и асоциацията на експертите по здравни грижи след утринната си среща в кабинета на премиера Бойко Борисов. Протестите няма да решат казуса, прикани вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов. И трите организации се отхвърлиха от митинга и обясниха, че се провел само че фейсбук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР