Синдикатите с план за климатична неутралност. Конфедерацията на независимите синдикати

...
Синдикатите с план за климатична неутралност. Конфедерацията на независимите синдикати
Коментари Харесай

Синдикатите с план за климатична неутралност

Синдикатите с проект за климатична индиферентност. Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерация на труда (КТ) „ Подкрепа “ излязоха с позиции по отношение на Пътната карта в тази посока.

От КНСБ желаят информация по решението на ръководещите, като възможният нов план на пътната карта да ни бъде навреме възложен, се споделя в мнението.

“Искаме да срещнем с него нашите структури ”, се споделя още в позицията.

От синдиката напомнят своята позиция от през вчерашния ден. В нея се настояваше Народното събрание да не приема Пътна карта за климатична индиферентност. Това да не се случва, до момента в който от нея не отпаднат залегналите понижения на базови мощности на въглища.

От КНСБ допълват, че депутатите са внесли и приели предложение отпадането на текст от Закона за енергетиката. Това би трябвало да се отсрочи до юни 2024 година

До това се стига след острата им реакция за отпадане на опцията министърът на енергетиката да дефинира квоти за контролиран пазар. Това ще се отрази извънредно отрицателно върху работата на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, споделят от КНСБ

От КТ „ Подкрепа “ споделят, че Националният проект за възобновяване и резистентност, Териториалните проекти за обективен преход и други документи са направени на мрачно.

В интернет пространството циркулират по няколко разновидността. Това прави разискването им съвсем невероятно.

Освен това рецензиите, ориентирани към тях, се разясняват със съответния посочен вид от тези, които са изпратени по разнообразни имейли. Има качени и разнородни уеб сайтове, се показва в позицията.

Пътната карта за декарбонизация на енергетиката е във вид, който всички участници подлагат на критика. Констатацията, че всички са еднообразно недоволни е най-вярната характерност за полезността на този документ, показват от КТ „ Подкрепа “.

Няма по какъв начин да понесем политическа отговорност вместо народните представители, когато към нашите рецензии и послания дълго време е имало отношение на безнаказаност, пишат още от синдиката.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР