Синдикатите от сектора на металургията настояват пернишката фирма Стомана индъстри“

...
Синдикатите от сектора на металургията настояват пернишката фирма Стомана индъстри“
Коментари Харесай

Синдикати искат от Борисов вода за „Стомана индъстри“ в Перник

Синдикатите от бранша на металургията упорстват пернишката компания „ Стомана индъстри “ да получи позволение да употребява към 6 хиляди кубически метра вода дневно от язовир „ Студена “, при положение, че различните водни източници на предприятието замръзнат.
В отворено писмо до премиера Бойко Борисов синдикатите декларират, че при тежки метеорологични условия има риск оборудването да се повреди и заводът да спре работа, което „ ще нагнети в допълнение напрежение в региона “, оповестява БНР.
Председателят на Федерация Металургия към КТ Подкрепа Людмил Павлов изясни:
„ Трябва да се намерят източници различни, които да дават вода на завода, тъй като не дай си Боже завода бъде спрян, това значи, че това произвеждане по-късно доста мъчно ще бъде пуснато. Знаем каква е обстановката, никой не е против града, никой не поставя завода преди всичко, само че водата и промишлеността в Перник са едно. Ние търсим най положителният вид, който е за жителите и за завода “.
Двата браншови синдиката към КНСБ и КТ Подкрепа са поискали и среща с премиера, с цел да обсъдят проблема.
Припомняме, че във вторник шефът на " Стомана Индъстри " Константин Стаменов в коментар за водната рецесия в града алармира, че предприятието получава повече вода. Подробности четете в ТАЗИ СТАТИЯ.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР