Синдикатите от КНСБ ще настояват за допълнителни над 650 млн.

...
Синдикатите от КНСБ ще настояват за допълнителни над 650 млн.
Коментари Харесай

Синдикати са в стачна готовност – настояват за допълнителни средства в Бюджет 2024


Синдикатите от КНСБ ще упорстват за спомагателни над 650 млн. лева в новия бюджет за увеличение на заплатите в някои браншове. Исканията си ще слагат пред Тристранния съвет, който е плануван за на следващия ден.

Четири бранша – университетските преподаватели, чиновници в опазването на здравето, земеделието и превоза - са декларирали протестна подготвеност, в случай че не бъдат увеличени техните заплати. Средствата, нужни да бъдат заложени в бюджета за идната година, са сред 650 и 700 милиона лв., демонстрират изчисленията на КНСБ.

КНСБ прави оценка импортирания бюджет с промените, които бяха направени в последните дни, като под напрежение, изключително приходната част. Рядко финансови министри са внасяли сходни доходи. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на конференция, ден преди съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие.

Димитров разяснява, че съгласно КНСБ бюджетът не наподобява неосъществим, изключително във връзка с събираемостта на неговите доходи, и са уверени, че Брутният вътрешен продукт доста скоро още веднъж ще бъде ревизиран нагоре.

„ Нашите оценки са, че най-вероятно ще забележими още най-малко 2 милиарда лева добавени към Брутният вътрешен продукт ", сподели той, като добави, че даже и при осъществяването на 260 милиарда лева Брутният вътрешен продукт за 2024 година ще значи повишаване.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР