Синдикатите не влизат с оптимизъм на разговорите в парламента. Това

...
Синдикатите не влизат с оптимизъм на разговорите в парламента. Това
Коментари Харесай

След петдневната блокада: Започнаха преговорите между синдикати и управляващи

Синдикатите не влизат с оптимизъм на диалозите в Народното събрание. Това стана ясно от думите на водача на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов преди срещата.
Прочетете още
" Ще забележим какво ще ни предложат, само че няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е съмнение и то не е съмнение, което в този момент се е случило, то е съмнение, което тече най-малко от 2017 година насам. и в него няма никой почтен ", разяснява той.

Манолов съобщи, че бъдат сложени настояванията на протестиращите, блокирали автомагистралите. А желанието на синдикатите е след срещата да има " единна, българска позиция по този проблем, вместо цирка, който си устроиха между тях в петък ".

" Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по различен метод. Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по този начин, както повелява българският народен интерес, а той е да имаме ток изобщо, тъй като тематиката дали хората ще изгубят работните си места не е най-важната, най-важната тематика е България да продължи да има ток ", сподели Манолов.

На срещата участва и изпълнителния шеф на Топлоелектрическа централа Бобов дол. Запитан дали настояването за запазването на въглищните централи не опонира на европейските условия, той отговори:

" Не знам дали проитворечи на европейските условия, само че опонира на хубавичко логичност в България, тъй като ние с изключение на тези центарли и АЕЦ-а друга базова мощ нямаме. Това значи, че в случай че спрем в този момент, както написа, до 30-та година въглищните централи, това значи до 30-та година би трябвало да спрем да гледаме телевизия вечер, ток няма да има "

Един от миньорите, пристигнали за срещата уточни, че на автомагистралата е имало заседание, на което са излъчени техни представители. По негови думи обаче не са били позволени на диалозите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР