Синдикатите настояват за спешен съвет с властта заради минималната заплата,

...
Синдикатите настояват за спешен съвет с властта заради минималната заплата,
Коментари Харесай

Синдикатите настояват за спешен съвет с властта заради минималната заплата

Синдикатите упорстват за незабавен съвет с властта поради минималната заплата, съобщи БГНЕС.

Ръководството на КНСБ изпрати писмо с това искане до премиера Кирил Петков и до вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

От КНСБ показват противоречие с метода, по който пакетът от ограничения беше показан в общественото пространство, без да е разискван и координиран в тристранния съвет, чийто ръководител е вицепремиерът Асен Василев.

Социалният разговор изисква въпросите на виталното ниво, благосъстоянието и покупателната дарба да се разискват с представителите на служащите, чиновниците и работодателите, подсетиха от синдиката.

КНСБ упорства да бъде спазена процедурата по авансово координиране в Националния съвет за съдействие и настоящите комисии и препоръки към него. От синдиката за следващ път оферират минималната работна заплата да бъде увеличена от 710 на 760 лв. от 1-и юли и желаят вицепремиерът и министър на финансите публично да показа пред обществените сътрудници както желанията, по този начин и плановете по тази тематика и по целия пакет от ограничения, който към този момент беше обявен, съобщи Стандарт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР