Синдикатите на полицаи и пожарникари се срещнаха с премиера Кирил

...
Синдикатите на полицаи и пожарникари се срещнаха с премиера Кирил
Коментари Харесай

Заради липса на реформи, премиерът Петков отряза синдикатите в МВР за 20% по-високи заплати

Синдикатите на служители на реда и пожарникари се срещнаха с премиера Кирил Петков след поредицата от техни митинги. Те упорстват за повече пари в бюджета и нарастване на заплатите с 20%. За това бяха и митингите им в неделя.

Засега няма да има 20% нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Премиерът Петков е заречен, че ще се мисли в тази посока при актуализацията на бюджета през лятото.

" След днешния диалог мога да кажа, че има схващане от страна на премиера, само че няма решение за нарастване на възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи с 20%, тъй че въпросът остава провесен ", съобщи ръководителят на профсъюз " Огнеборец " Венцислав Станков.

Синдикатите изрично не са съгласни с това и обявиха, че ще продължат с протестните дейности.

Високият % инфлация и изоставането на приходите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по отношение на другите структури рефлектира отрицателно върху покупателната дарба на чиновниците, разясни Станков.

Заместник-председателят на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов също изясни пред медиите, че нарастване на заплатите на полицейските чиновници с 20% % няма по какъв начин да има, най-малко до юни с актуализацията на бюджета.

" Срещата беше доста човешка, само че тази среща трябваше да се състои доста по-рано, най-малко преди два месеца. Оттук е и изоставането във всичко останало. На този стадий нямаме съображение, поради което да прекратим нашите митинги. И в този смисъл синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще продължи с митингите, само че защото се постанова към този момент и решение на нашия Управителен съвет по какъв начин това да се случи на процедура, ще бъдете известени по-нататък ", уточни Кузманов пред публицистите.

" Премиерът Петков даде обещание, че в случай че сме на същата позиция след 60 дни, той ще поеме персонална отговорност за това ", добави ръководителят на Националния профсъюз на гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи Христо Христов.

Мотивът, който министър председателят е изтъкнал, с цел да откаже нарастване на заплатите на чиновниците, е неналичието на промени в системата. Синдикатите са безапелационни, че управлението на Министерство на вътрешните работи дава отговор за промените, а не самите чиновници.
Днес или най-късно на следващия ден синдикатите в Министерство на вътрешните работи ще решат по какъв начин и къде ще продължат с митингите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР