Синдикатите на МВР и „Огнеборец“ бяха на среща при премиера

...
Синдикатите на МВР и „Огнеборец“ бяха на среща при премиера
Коментари Харесай

След срещата с Петков: Без 20% увеличение на заплатите в МВР

Синдикатите на Министерство на вътрешните работи и „Огнеборец“ бяха на среща при премиера Кирил Петков в Министерския съвет.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че след диалога се дават някакви очаквания за бъдещето, само че не и за увеличение на заплатите с 20% на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.



През уикенда се организираха митинги на пожарникари и служители на реда. Причината за тях бяха, че в Бюджет 2022 не е планувано нарастване на чиновниците на Министерство на вътрешните работи с 20% на заплатите.

От Синдикат „ Огнеборец ” към този момент бяха на среща и с финансовия министър. Тя продължи към час, само че след нея дефинитивно решение нямаше. Пожарникарите са получили само увещание от Асен Василев, че в случай че Министерство на вътрешните работи показа проект за промяна, пари за заплати ще се намерят и 20% нарастване на възнагражденията е допустимо.

По време на митинга в събота от Синдикат „ Огнеборец ” стигнаха до Министерството на финансите, с цел да заявяват настояванията си, само че не бяха признати.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР