Синдикатите искат повишаване на доходите на работниците поне с 20%

...
Синдикатите искат повишаване на доходите на работниците поне с 20%
Коментари Харесай

Синдикатите искат 20% повишаване на доходите на работниците

Синдикатите желаят повишение на приходите на служащите най-малко с 20% спрямо 2021 г и повдигане на минималната работна заплата до най-малко 850 лв. от идната година.

Пламен Димитров от КНСБ разяснява, че единствено по този метод българите могат да посрещнат най-малко до някаква степен инфлацията. Синдикатите желаеха още преосмисляне на проектите за понижаване на въглеродните излъчвания с 40% до 2026 година, тъй като това би означавало затваряне на комплекса Марица Изток и енергийна рецесия.

На полемика през днешния ден КНСБ и КТ " Подкрепа " разискаха през днешния ден проблемите в другите браншове. Обсъдиха със своите членове и взаимните си претенции, които ще насочат към президента и Народното събрание. Пламен Димитров сподели, че се разисква какви тъкмо да са дейностите на конфедерациите, с цел да може да има действителни последици, съобщи Българска телеграфна агенция.

В конференцията участваха президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ ПодкрепаДимитър Манолов, вицепрезидентите на КНСБ, шефът на ИССИ Любослав Костов, икономическият консултант на президента на КТ ПодкрепаВаня Григорова и водачи на федерации към двете конфедерации.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР