Синдикатът, представляващ десетки хиляди докери в САЩ, се съгласи да

...
Синдикатът, представляващ десетки хиляди докери в САЩ, се съгласи да
Коментари Харесай

Докерите в САЩ прекратяват стачката си до януари

Синдикатът, представляващ десетки хиляди докери в Съединени американски щати, се съгласи да приключи стачката си, до момента в който договарянията не престават . Това съобщи БиБиСи. Членовете на Международната асоциация на крайбрежните превозвачи (ILA) напуснаха по-рано тази седмица 14 огромни пристанища по източното крайбрежие и Мексиканския залив, спирайки трафика на контейнери от Мейн към Тексас.

Засегнатите пристанища включват някои от най-натоварените пристанища в страната, в това число в Ню Йорк, Джорджия и Тексас. Експерти считат, че те обработват повече от една трета от вноса и износа на Съединени американски щати.

Синдикатът уточни, че е постигнал авансово съглашение за заплатите и ще се върне на работа до 15 януари , когато ще се върне на масата за договаряния, с цел да договаря за всички други неуредени въпроси.

Това бе. Тя заплаши да провокира безпорядък на фона на натоварения празничен пазарен сезон и идните президентски избори.

" В мощ неотложно, всички настоящи дейности по работа ще бъдат прекъснати и цялата работа, обхваната от основния контракт, ще бъде обновена ", се споделя в взаимно изказване на ILA и групата на работодателите - Морския алианс на Съединени американски щати (USMX).

Според предварителното съглашение заплатите ще се усилят с 62% през идващите шест години. Но договарянията ще продължат по редица нерешени въпроси, в това число автоматизацията. Синдикатът призоваваше за нарастване на заплатите със 77%, до момента в който преди този момент USMX усили предлагането си за нарастване на заплатите до съвсем 50%.
 Трети ден стачка на докерите сковава 36 пристанища в Съединени американски щати
Трети ден стачка на докерите сковава 36 пристанища в Съединени американски щати

Най-малко 45 контейнеровози, които не са съумели да се разтоварят, са хвърлили котва отвън обхванатите от стачка пристанища на Източното крайбрежие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР