Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) иска официално

...
Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) иска официално
Коментари Харесай

Служителите на затворите пратиха писмо до премиера, искат реакция

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) желае публично мнение от премиера по отношение на политиката на кабинета по отношение на заетите в бранша за сигурност. В тази връзка от организацията изпратиха публично писмо до министър- ръководителя Бойко Борисов с зов за реакция и предприемане на дейности за равнене на заплащането, на чиновниците, на Групово дело „ Изпълнение на наказванията " и Групово дело „ Охрана " с това на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, оповестяват от синдиката.
Копие от него е изпратено и на вицепремиера по публичния ред и сигурност Красимир Каракачанов, и до министъра на правораздаването Цецка Цачева.
В него от Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) питат министър-председателя ще предприеме ли държавното управление ограничения и какви за актуализиране на бюджета на Министерството на правораздаването, с оглед обезпечаването в точния момент на средства за осъществяване на поетите по отношение на синдиката задължения, за равнене статута на работещите в бранш „ Сигурност ".
В писмото се приканват властимащите да оповестят обществено своята позиция, като от синдиката държат тя да изключва благоприятни условия за оттегляне от декларирания ангажимент на държавното управление и на министъра на правораздаването по време на дебата и процедурата по приемане на бюджетната рамка за 2018 година, а точно - за равно отнасяне и недопускане на дискриминация във връзка с чиновниците в бранша за сигурност.
Синдикалистите показват мощно безпокойствие, „ от държанието на институциите, изразяващо се в безмълвие, което допуска подозрения по отношение на адекватността на дейностите на способените лица и органи, на фона на напрежението в профилираните звена и митингите на Сдружение „ Синдикат на чиновниците в пандизите в България " и Сдружение „ Синдикат защита ".
Припомняме, че от предходната седмица чиновници на пандизите и правосъдна защита в 22 града стачкуват против ниските хонорари, неприятните условия на труд и съотношението охранявани - охраняващи в местата за отнемане от независимост, определяно от основния прокурор Сотир Цацаров и Европейският комитет за попречване на изтезанията и нечовешкото или унизително третиране или наказване (КПИ), като сериозно.
От Синдикат на чиновниците в пандизите в България ще вземат решение дали да пренесат митинга си на жълтите павета в София на общо заседание, което ще се организира в края на седмицата.
От Синдиката на чиновниците в пандизите в България оповестяват, че досега имат поддръжка от Съюза на съдиите в България, Асоциацията на прокурорите в България и на Синдикалната федерация на чиновниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР