Синдикатът на служителите в МВР продължава протестните прояви с настояване

...
Синдикатът на служителите в МВР продължава протестните прояви с настояване
Коментари Харесай

Протестен палатков лагер на полицаите пред НС

Синдикатът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи продължава протестните прояви с гледище за 30-процентно нарастване на заплатите. Те не престават да не са съгласни и с концепцията парите от детските надбавки да бъдат дадени на служителите на реда и считат, че това е опит за разделяне на обществото.

Днес по обяд те ще разпънат палатка пред постройката на Народното събрание, както и ще слагат фотоси от активността им около преодоляването на пандемията от Covid-19.

От синдикалната федерация на чиновниците не изключват и организирането на нов народен митинг.

Палатковият лагер и изложбата ще останат до края на седмицата пред постройката на Народното събрание. В същото време синдикатите в Министерство на вътрешните работи приканиха чиновниците да се събират пред ръководствата на полицията в цялата страна.

Валентин Попов - водач на синдикалната федерация, сподели, че лагера в София ще остане до края на седмицата.

„ Освен това сме се обърнали към нашите структури по места - нашите членове, пък и освен нашите членове, да изразят мнението си по въпроса и позиция с доста къса поява, в порядъка на минути, пред служебни здания на министерството в обедните почивки или при промяна на дежурните смени, като в границите на минута или по-малко от минути светлинни и звукови сигнали на служебни коли ", сподели той.

От синдиката на чиновниците са безапелационни, че в случай че не се стигне до съглашение, ще има и тяхна реакция

„ Ще стартираме организацията на идващ народен митинг. Надявам се да откри някакво решение казусът, който изникна в края на предходната седмица, тъй като нарастването на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи за родители одобряваме като една извънредно неприятна и извънредно безотговорна провокация ", сподели Валентин Попов..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР