Синдикатът на надизрателите в затворите обмисля да възобнови протестите, става

...
Синдикатът на надизрателите в затворите обмисля да възобнови протестите, става
Коментари Харесай

Заради създалата се истерия: Надзирателите в затворите обмислят отново да протестират

Синдикатът на надизрателите в пандизите обмисля да възобнови митингите , излиза наяве от отворено писмо, изпратено до разнообразни институции. Повод за писмото е " създалата се нервност " .

" Удобството не може да бъде водещо, нашата идея е връщането на достолепието и достойнството на специалността . Парите, за желаното от нас нарастване на трудовите хонорари не заместват нашето здраве и живот ", пишат в писмото надзирателите.

Те упорстват за механизъм за решение на проблемите, който да бъде задействан не от съответни събития, нито пък да бъде политизиран, както в тази ситуация.

" Случващото се в българските затвори е директна последица от водената политика във връзка с целия бранш " Сигурност ", в частност пандизите, което е отражение на положението на страната като цяло в лицето на политическия хайлайф по време на целия преход. В системата на пандизите и арестите към момента не е почнала същинска промяна . Системата е в положение на ентропия, вместо еволюция, блокирана от хора, някои от тях заемащи основни управителни позиции, занимаващи се с избор и асортимент на фрагменти по собствен облик и сходство, със съмнителни покупко-продажби, което обуславя модела на ръководство, действието, моментното положение, надлежно с качеството и визията на системата. Днешното ръководство е чутовно, контрапродуктивно, заслепено, себично , фокусирано, стимулирано само и единствено по усвояването на средства от европейските фондове, като всички други потребности и грижи за чиновниците не са на дневен ред ", написа в писмото.

От синдиката са на мнение, че водената към сегашния миг държавна политика в местата за отнемане от независимост, е ориентирана главно с претекст за реализация на инфраструктурни планове и усвояването на пари от Европейски Съюз, само че не и да се търсят трайни и срочни решения на множеството проблеми в тази сфера.
 
Освен това от ССЗБ са подхванали дейности на отбрана на чиновниците, нападнати от избягалите пандизчии.

Синдикатът напомня и проблеми за похищения и поръчки за набези и убийства на надзиратели , обществени и медицински служащи, емблематичен образец е основният надзорник на Софийския затвор, умрял в болница след нечовечен побой, поръчан от лишени от независимост.

Срещу надзирателите се води компроматна война , която има своята цикличност, само че постоянно задачата е една и съща - да се омаловажи труда на елементарния чиновник и да бъдат прикрити същинските виновници за положението на бранша, написа в писмото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР