Синдикатът на лекари в болниците в Гърция започва 48-часова стачка

...
Синдикатът на лекари в болниците в Гърция започва 48-часова стачка
Коментари Харесай

Лекарите в Гърция излязоха на 48-часов национален протест

Синдикатът на лекари в лечебните заведения в Гърция стартира 48-часова стачка от през днешния ден с претенции за двойни заплати, обезщетения за наряди и удвояване на личния състав, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ. Към протестните дейности в цялата страна на следващия ден ще се причисли и синдикатът на работещите в държавните лечебни заведения.
Прочетете още
Лекари и служащи ще излязат на митинг на следващия ден пред Министерството на здравеопазването в гръцката столица Атина.

Профсъюзът на държавните чиновници в Гърция поддържа двудневните протестни дейности в цялата страна и приканва работещите в държавния бранш да се причислят в отбрана на системата на публичното опазване на здравето.

Част от настояванията на лекарите са за без значение данъчно облагане на дежурствата, освобождение от данъчно облагане на спомагателните наряди, по едно и също време оповестяване на всички свободни работни места по компетентност, назначение на щатна работа на всички с краткотраен трудов контракт, увеличение на държавното финансиране за публичната здравна система. Те се афишират против уволненията на стажанти, против сливането или затварянето на отделения, клиники и лечебни заведения.

Работещите в държавните лечебни заведения също стачкуват за увеличение на заплатите, мощно публично опазване на здравето и обществени грижи, включване на специалността на медицинските служащи в категорията на тежките и нездравословни специалности, непрекъснати трудови контракти, достолепие в полагането на грижи и труд и против приватизациите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР