Синдикатът Ге Де Ел (GDL), представляващ много от машинистите на

...
Синдикатът Ге Де Ел (GDL), представляващ много от машинистите на
Коментари Харесай

Синдикатът на германските машинисти отправи призив за нова стачка

Синдикатът Ге Де Ел (GDL), представляващ доста от машинистите на влакове в Германия, прикани за нова стачка по продължителния спор за възнагражденията и работните часове в държавния жп оператор " Дойче бан " (Deutsche Bahn), съобщи Асошиейтед прес. 

Профсъюзът прикани за 24-часови протестни дейности в пътническите транспорти от 02:00 ч. локално време във вторник. Машинистите на товарни влакове пък ще спрат работа от 18:00 ч. през днешния ден. 

Стачката бе оповестена нощес съгласно желанията на синдиката към този момент да не афишира с 48 часа предупреждение плануваните митинги. Миналата седмица машинистите стачкуваха за ден и половина. Основният противоречив въпрос е настояването на синдиката за понижаване на работните часове от 38 до 35 часа седмично, без това да води до понижаване на възнагражденията. 

По време на няколкоседмичните договаряния бе препоръчано понижаване на работните часове от 38 на 36 до 2028 година, само че детайлностите по предлагането не задоволиха Ге Де Ел и профсъюзът изиска нова оферта до през вчерашния ден вечерта, каквато не бе отправена, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР