Синдикат Образование се обяви против онлайн обучението по време на

...
Синдикат Образование се обяви против онлайн обучението по време на
Коментари Харесай

Синдикат Образование се обяви против онлайн обучението по време на грипна епидемия

Синдикат " Образование " се разгласи срещу онлайн образованието по време на грипна зараза. В своя позиция те показват, че не е редно заболели възпитаници да бъдат принуждавани да се образоват и заболели учители да извършват своите трудови отговорности.

Според ръководителят на синдиката доктор Юлиян Петров не е съответстващо въвеждането на отдалечено образование в области с към 30% заболели възпитаници и учители. По думите му онлайн образованието е в полза на учениците, само че не кореспондира със способността на учителите да извършват служебните си отговорности когато са заболели.

В тази връзка профсъюз " Образование " е направил национално проучване, с присъединяване на учители и родители. 89,6% от запитаните не считат, че е редно да се организира онлайн образование по време на грипна зараза. На срещуположното мнение са 10,4 % от респондентите. 38,5% от интервюираните считат, че би трябвало да се обезпечи заместващ преподавател за онлайн образованието, в случай че титуляра е болен. 50,1 % са на противоположното мнение.

Участниците в проучването на профсъюз " Образование ", в по-голямата си част, (69.8%) поддържат удължаването на междусрочната почивка от един на четири дни, тъй че тя да е от 5 февруари до 9 февруари. 25, 3 % считат, че междусрочната почивка би трябвало да се усили с 2 дни, а 2,8 % са на мнение, че не би трябвало да се удължава.

Следствен отдел към окръжна прокуратура " Подкрепа " предлага МОН да усили междусрочната почивка с два или четири дни. Те акцентират, че това е в полза на запазване здравето на възпитаници и учители.

Припомняме, че в близо половината области в страната вече е оповестена грипна зараза. В област Пловдив и в две учебни заведения в Габровско учениците минаха на онлайн образование. От 31 януари учениците от областите Варна и Пазарджик също минават в образование от разстояние в електронна среда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР