Синдикат Образование към КТ Подкрепа ще поиска оставката на вътрешния

...
Синдикат Образование към КТ Подкрепа ще поиска оставката на вътрешния
Коментари Харесай

Синдикат Образование предупреди вътрешния министър, че ще поиска оставката му

Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " ще изиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев, в случай че той не спре да трансферира отговорности от служители на реда към учители и в случай че не анулира неотложно формираните от Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден актове на учебни шефове за това, че са прекъснали образователните занятия след сигнал за бомб, осведоми БНР.
Синдикат " Образование " изрично стачкува против вменяването от Министерство на вътрешните работи към педагогическите експерти на спомагателни отговорности, които са в прорез с техните длъжностни характерности.
Изискването учителите да ревизират за бомби и взривни устройства не кореспондира с техните компетентности и е неуместно те да носят отговорности при взимане на сходни решения, написа в позиция на профсъюза до медиите, озаглавена " Полицаи против учители ".
Оттам допълват, че полицията се държи безпределно несъответстващо и нееднозначно при осъществяване на протоколите за отбрана от терористична опасност. Посочва се, че през вчерашния ден, при аналогични обстановки в две столични учебни заведения, служители на реда са вземали разнообразни решения. Според профсъюза не е възможно учебните заведения да се третират по друг метод в съпоставяне със постройка на съд, прокуратура или друга социална институция.
От Синдикат " Образование " упорстват вътрешния министър да уточни протокола по отношение на бомбените закани към учебните заведения, да спре със заканите към учители за наказания и отговорности. И допълват, че българските учители не са антитерористи и не следва да бъдат товарени с отговорности или да бъдат заплашвани за непознати такива.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР