Синдикалните организации на Националния браншов синдикат Висше образование и наука

...
Синдикалните организации на Националния браншов синдикат Висше образование и наука
Коментари Харесай

Синдикати във висши училища настояват да се предвидят нови 20 млн. лв. за допълваща субсидия

Синдикалните организации на Националния браншов профсъюз " Висше обучение и просвета " (ВОН-КНСБ) в 15 висши учебни заведения в България изпращат техни протестни писма, свързани с допълващата дотация от 20 млн. лева за прехрана на образованието и с настояването за незабавното й превеждане. Това заяви пресцентърът на КНСБ.

С декларациите си синдикалните организации (в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ", Русенския университет " Ангел Кънчев ", Стопанската академия " Д. А. Ценов ", Софийския университет " Св. Климент Охридски ", Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ", Аграрния университет в Пловдив, Лесотехническия университет в София, НАТФИЗ, Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас, Университета за архитектура, строителство и геодезия, Университета за национално и международно стопанство, Университета за хранителни технологии в Пловдив, Химикотехнологичния и металургичен университет, и в Шуменския университет " Епископ Константин Преславски " ) упорстват с актуализацията на бюджета за 2022 година да се плануват нови 20 млн. лева за допълваща дотация за издръжката на образованието.

Протестните писма са изпратени до Народното събрание, до комисиите по бюджет и финанси, и по обучение и просвета, до Министерския съвет, до министерствата на финансите и на образованието и науката, Съвета на ректорите в България, до Европейската комисия и до европейския комисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел , осведомят от КНСБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР