Синдикалната организация на МВР не е подвластна на подстрекателства от

...
Синдикалната организация на МВР не е подвластна на подстрекателства от
Коментари Харесай

Илия Кузманов: Синдикалната организация на МВР не е подвластна на подстрекателства от политически партии

Синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи не е подвластна на подстрекателства от политически партии, сподели пред Българска национална телевизия заместник-председател на УС на Федерацията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.

Колективният трудов контракт се подписва единствено за лицата, работещи по трудови правни отношения. Една огромна част от чиновниците в Министерство на вътрешните работи, а точно основаните с промяната на госпожа Бъчварова държавни чиновници по Закона за държавния чиновник, нямат никакви гаранции и никаква обществена зашита сега, а тези, които са с полицейски компетенции по Закона за Министерство на вътрешните работи, се крепят единствено на едни съглашения, които могат да бъдат дерогирани всеки миг от Министерството, изясни Илия Кузманов.

И съобщи, че те имат напълно естествени обществени претенции, отстояват ги малко по-енергично. Категорично опроверга думите на зам.-министър Балабанов, че политици ги подстрекават. И акцентира, че за синдикална активност оперативна информация не би трябвало да има.

Исканията са за 15% нарастване на заплатите и от 2018 година да се пристъпи към диференциация.

„Начинът, по който стана увеличението на заплатите от 1 януари 2018 година, не допуска диференциация, защото сумата е ужасно малка“, разясни синдикалистът.

4 и 5 степен разузнавачите в престъпна полиция, които са призвани да се борят с битовата престъпност, са оценени с нарастване от 19 лева, а 6 степен – с 0 лева, даде образец той. И разясни, че са подписали с изключително мнение, тъй като не са съгласни с това нарастване.

„Началната дата на митингите е 5 януари и ще следва логиката на събитията“, сподели Илия Кузманов, като акцентира, че има преговорен развой, в който ще се търси компромис.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР