Синдикалната федерация на служителите в МВР подкрепя тестването на служителите

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР подкрепя тестването на служителите
Коментари Харесай

Синдикатът на служителите в МВР иска данните от тестовете за алкохол и наркотици на полицаите да се публикуват


Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи поддържа тестването на чиновниците за предварителна защита на използването на алкохол и опиати, се споделя в позиция на синдиката до медиите. Също по този начин се моли към управлението на министерството информацията за броя осъществени проби за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и техни аналози, както и за крайните резултати – включително и от медицински и химически или химико-токсикологични лабораторни проучвания – от време на време да бъде оповестена.

Синдикалната организация показва още, че се опълчва на опитите да се опетнят името и достойнството на полицейската специалност, като отбелязва, че в последните няколко седмици, чиновниците в Министерство на вътрешните работи са наричани „ наркомани “, „ алкохолици “ и „ ненадеждни “. „ Недопустимо е, поради прегрешения на няколко чиновници да се опетнява цяла една специалност “, споделят от СФСМВР. 

Синдикатът отбелязва също, че почналото тестване на полицейски чиновници за алкохол и опиати се прави по реда на разпоредба за определяне на субстанциите в кръвта при ръководство на транспортно средство. Тя не е обвързвана с реда и определяне на спазването на служебната дисциплинираност от чиновниците в Министерство на вътрешните работи до момента в който те са на работа.

Според СФСМВР това основава риск хората, за които е потвърдено, че са използвали алкохол и/или наркотични субстанции, в случай че бъдат глобени на това съображение, да оспорват това наказване и да бъдат възобновени на работа. Също по този начин значи, съгласно синдиката, че „ Министерство на вътрешните работи няма да успее да се „ освободи “ от хората, които в реалност петнят специалността, а в противен случай – за следващ път ще симулира активност и ще унижи честните и достойните чиновници “.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР