Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ и Федерация Съобщения“ към

...
Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ и Федерация Съобщения“ към
Коментари Харесай

Започва подписка за стачните действия в Български пощи

Синдикална федерация на известията към КНСБ и Федерация " Съобщения “ към КТ " Подкрепа “ стартират подписка в цялата страна на служащите и чиновниците в " Български пощи “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на конфедерацията.

Подписката е във връзка със законовата процедура за осъществяване на протестни дейности в сдружението и е според Закона за споразумяване на групови трудови разногласия.

Чрез нея служащите и чиновниците дават единодушие за осъществяване на безсрочни ефикасни протестни дейности със следните претенции:

· Увеличение на заплатите на работещите в " Български пощи “ ЕАД с 25% считано от 01.01.2023 година

· Увеличение на цената на ваучерите за храна на работещите в " Български пощи “ ЕАД от 60 лева на 100 лева считано от 01.01.2023г.

· Подобряване на изискванията на труд в " Български пощи “ ЕАД и материално техническата база, в т. ч. обезпечаване на климатици, модерна компютърна и офис техника и съоръжение, възстановяване на санитарно-битови условия.

Процедурата за осъществяване на ефикасни протестни дейности стартира на 20 януари. Месец преди този момент бяха оповестени алегорични дейности с носене на ленти " Аз стачкувам “.

Стачката ще докара до прекратяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги.

Възнагражденията на служащите и чиновниците в " Български пощи “ все още са сред 712 и 849 лева и то след актуализация през юни 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР